+48 724 200 030
|
sklep@life-star.pl
1674201941-AMYRIS-1-.png
  • nowość

BEWIT Amyris- Olejek Eteryczny-5 ml

Producent: BEWIT
Kod produktu: 031E-373D0
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: do 5 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy

W 100% naturalny olejek eteryczny BEWIT Amyris Zapach olejku jest lekko drzewny, słodki, balsamiczny.

Medytacyjny charakter olejku wspomaga kreatywność, harmonizując i uspokajając u­mysł.

Ahinsa

Podejście etyczne polega na poszanowaniu wszelkiego życia.

Sprawdza się również jako utrwalacz zapachu w perfumach.

Cena: 138,11 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
138.11
ilość - + szt.
Ocena: 0.0/5 0

Opis

AMYRIS (WEST INDIAN SANDALWOOD OIL)

Drzewny, delikatny i wytrwały zapach olejku eterycznego amyris przywołuje przyjemnie ciepłą atmosferę.

Ze względu na swój lekko uspokajający charakter uważa się również za świetną pomoc w medytacji i odprężeniu.

Skłania też do otwartości, wspomagając kreatywność.

W perfumiarstwie jest to bardzo popularny fiksator, który świetnie uzupełnia pozostałe zapachy.

Oprócz tego ma niezastąpione miejsce w pielęgnacji skóry problematycznej, suchej i starzejącej się.

W 100% CZYSTY OLEJEK ETERYCZNY Z KORY DRZEWA AMYRIS Amyris (Amyris balsamifera)

– drzewo cytrusowe dorastające nawet do ośmiu metrów wysokości.

Olejek eteryczny pozyskiwany jest z kory tego drzewa za pośrednictwem delikatnego procesu – destylacji z parą wodną.

CZY WIESZ, ŻE…

Amyris nazywany jest również indyjskim drzewem sandałowym, ponieważ jego aromat jest podobny do zapachu prawdziwego drzewa sandałowego (Santalum album)?

Jednak te dwa gatunki drzew nie są spokrewnione botanicznie, a pozyskiwana z nich żywica posiada różne właściwości chemiczne.

W związku z tym esencji amyris nie można uznać za pełnowartościowy substytut drzewa sandałowego.

SKŁAD Olejek eteryczny amyris to naturalny koktajl setek substancji biologicznie czynnych.

Za najważniejszą uważa się jednak substancję o nazwie walerianol.

ZALETY OLEJKU ETERYCZNEGO AMYRIS

Do głębokiej medytacji Z uwagi na swoją relaksującą i odprężającą energię, olejek eteryczny amyris jest niezastąpioną pomocą w medytacji.

Jego zapach wywołuje uczucie spokoju, pomagając złagodzić nieprzyjemne napięcie.

Skłania też do otwartości, wspomagając kreatywność.

Utrwalacz zapachów

Ze względu na swój ziemisty aromat, olejek eteryczny amyris stanowi popularny składnik perfum, do których dodawany jest w celu stabilizacji mieszanek zapachowych.

Szczególnie nadaje się do męskich perfum, przy tym, że posiada właściwości lekko afrodyzjakalne.

Dobrze się łączy np. z benzoesem, kardamonem, kadzidłem, drzewem sandałowym i paczulą.

Kilka kropli olejku można również dodać do dyfuzora lub do mydeł i olejków do ciała domowej roboty.

Rytualna pielęgnacja skóry

Olejek eteryczny amyris jest często dodawany do produktów kosmetycznych przeznaczonych do skóry suchej i starzejącej się, ale także problematycznej.

Po rozcieńczeniu z olejem nośnym może rozjaśnić skórę, ujednolicając jej koloryt.

ZALETY OLEJKU ETERYCZNEGO AMYRIS W PIGUŁCE

Jest odpowiedni do relaksu i medytacji

Wspomaga kreatywność i intuicję

W perfumiarstwie służy do fiksacji zapachów

Po rozcieńczeniu w oleju nośnym można go nakładać na skórę twarzy i całego ciała

Dobrze się łączy np. z benzoesem, kardamonem, kadzidłem, drzewem sandałowym i paczulą

ROZCIEŃCZENIE W RAZIE APLIKACJI NA SKÓRĘ

Przed nałożeniem na skórę należy zawsze dokładnie rozcieńczyć olejek z olejem nośnym BEWIT ROZCIEŃCZENIE

W RAZIE APLIKACJI NA SKÓRĘ

Przed nałożeniem na skórę należy zawsze dokładnie rozcieńczyć olejek eteryczny z olejem nośnym BEWIT.

                                               Liczba kropli*                                            Ilość oleju nośnego [ml]

 

Podstawowe rozcieńczanie                   5                                                                       3

 Perfumy na bazie oleju 10 ml              1                                                                     10                                           

Serum i kremy do twarzy 50 ml           8                                                                      50 

 Serum do twarzy 100 ml                  16                                                                    100                                           

Olejki do ciała i do masażu 200 ml     33                                                                    200 

 

                                              *1 kropla olejku eterycznego = około 0,05  ml

Polecane buteleczki:

Perfumy na bazie oleju 10 ml – buteleczka ROLL-ON ze szkła przezroczystego, ciemnego lub niebieskiego

Serum i kremy do twarzy 50 ml – buteleczka z ciemnego szkła z pompką, z rozpylaczem, słoik ze szkła przezroczystego, ciemnego

Mieszanki do ciała 100 ml – buteleczka z ciemnego szkła z pipetą, zakraplaczem

Olejki do masażu 200 ml – buteleczka z ciemnego szkła z pipetą, zakraplaczem

I inne buteleczki i słoiki

WYCIECZKA ŚLADEM HISTORII

W cieniu drzewa sandałowego Ze względu na łatwopalną żywicę, drzewo amyris jest tradycyjnie stosowane do produkcji pochodni.

Przez bardzo długi czas było ono mylone z drzewem sandałowym, co miało miejsce aż do końca XVII wieku,

kiedy stwierdzono, że między tymi drzewami są zasadnicze różnice.

KRAJ POCHODZENIA: INDIE

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
projekt i realizacja: Maxsote - profesjonalne sklepy internetoweoprogramowanie: Shoper
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl