
Dlaczego trzeba a wręcz należy spożywać w ciągu dnia pokarmy zawierające dużo błonnika wie każdy z nas ale nie każdy
wie jaki błonnik wybrać, nieraz stosujemy jakiś preparat ale nie do końca wiadomo czy on przynosi jakąś korzyść naszemu organizmowi.
Zalety spożywania błonnika są oczywiste:
Mijają problemy z zaparciami
Poprawia się kondycja w sytuacji gdy męczą nas hemoroidy
Poprawie ulega nasza gospodarka lipidowa i przemiany glukozy
Taki błonnik to miotła w naszych
jelitach i to miotła wyśmienita w swoim rodzaju, tzn. świetnie działa oczyszczająco, pozbawia nas wszelkich nieczystości i
pasożytów, wszystko co od długiego czasu zalega w naszych jelitach ma ogromną szansę wydostać się z kałem na
zewnątrz. Jaki błonnik wybrać? Możliwości jest bardzo dużo ale żeby było najlepiej proponuję białko konopne kołacz
konopny inulinę błonnik z owoców cytrusowych białko dyniowe białko ma zdolność wiązania w naszym przewodzie
pokarmowym nadmiar tłuszczu, glukozy – wszelkich cukrów, toksyn, złogów i pasożytów. Białko jest cennym składnikiem
diety, wszystkie owoce zawierają w swoim składzie błonnik Dlatego pozytywnie wpływa na nasz organizm jedzenie całych
owoców i warzyw a nie przygotowanych z nich soków. Błonnik poprawia naszą kondycję wewnątrz organizmu ale jego
działanie jest widoczne również na zewnątrz w postaci lepszej cery, poprawia się również stan i jakość naszych włosów
skóry ciała no i ewidentnie poprawia się kondycja psychiczna!!!