Vegan Protein
Opis
Vegan Protein
suplement diety
Z zawartością prawdziwego holenderskiego kakao.
Smak czekoladowo-pomarańczowy, czekoladowo-wiśniowy, czekoladowo- cynamonowy
100% naturalne białko wegańskie o zawartości białka 60%.
Zawiera prawdziwe holenderskie kakao, które nadaje mu doskonały smak.
Jest lekkostrawny, nie obciąża żołądka, nie zawiera glutenu ani cholesterolu.
Białko wegańskie zawiera kombinację trzech białek roślinnych z grochu, ryżu i konopi.
Białka roślinne są typowe, ponieważ brakuje im niektórych aminokwasów = nie mają pełnego profilu aminowego.
Połączenie konopi, grochu i ryżu zapewnia, że Vegan Protein ma pełny profil aminowy aminokwasów pochodzenia roślinnego, co czyni go kompletnym źródłem białka.
Skład wzbogacono o roślinne BCAA, które wspomagają wzrost i regenerację mięśni.
W porównaniu do diety zwierzęcej dieta wegańska jest uboższa w witaminy z grupy B i witaminę D3.
Dlatego dodaliśmy te witaminy do naszego Wegańskiego Białka, aby zapewnić jego kompleksową i pełną wartość odżywczą.
Vegan Protein w formie smacznego napoju białkowego to doskonały wybór na regenerację po każdym wysiłku sportowym i utrzymanie organizmu w dobrej kondycji fizycznej.
Nadaje się do stosowania podczas ćwiczeń, wysiłku fizycznego oraz aktywnego i zdrowego trybu życia, w celu wzrostu i budowy masy mięśniowej.
Słodzony ksylitolem i stewią, które zapewniają słodki smak bez zbędnych kalorii.
Ksylitol jest odpowiedni dla diabetyków i pomaga zwiększyć uczucie sytości.
Tworząc ją pomyśleliśmy o Twoich potrzebach zdrowotnych i dietetycznych.
Białka zakonserwowane są w stanie naturalnym, nie zostały poddane obróbce termicznej ani chemicznej.
Jest łatwo przyswajalny.
Aby mieć pewność, że spożywanie białka roślinnego będzie dla Ciebie przyjemnym doświadczeniem, dodaliśmy wysokiej jakości kakao holenderskie, które nadaje wegańskiemu białku doskonały smak.
Do wyboru są orzeźwiające smaki pomarańczy, cynamonu czy wiśni, które jeszcze bardziej potęgują doznania smakowe.
Dodatek cynamonu, oprócz wspaniałego zapachu i niepowtarzalnego aromatu, ma korzystny wpływ na procesy zapalne i działa antyseptycznie na cały organizm.
Czym są białka?
Stanowią jeden z trzech podstawowych rodzajów składników odżywczych, które składają się na dietę i są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Składają się z różnych aminokwasów, które łączą się w łańcuchy i tworzą struktury zwane białkami.
Białka te odgrywają kluczową rolę w organizmie, w tym promują wzrost, regenerację tkanek, produkcję enzymów, hormonów i inne procesy biochemiczne.
Znaczenie białek
Po wysiłku sportowym bardzo ważna jest zbilansowana dieta, która odgrywa kluczową rolę w regeneracji mięśni.
Aby organizm powrócił do właściwej równowagi, konieczne jest zapewnienie mu wystarczającej dawki wysokiej jakości składników odżywczych.
Białko jest jednym z kluczowych składników odżywczych, które należy spożywać po wysiłku fizycznym.
Rola białek:
Regeneracja mięśni:
Po treningu mięśnie są często zmęczone i może dojść do niewielkich uszkodzeń włókien mięśniowych.
Białka są budulcem tkanki mięśniowej i pomagają w naprawie i wzroście mięśni.
Synteza enzymów i hormonów:
Białka są niezbędne do produkcji różnych enzymów i hormonów kontrolujących procesy metaboliczne w organizmie.
Odzyskiwanie energii:
Po intensywnym treningu organizm może wyczerpać rezerwy energii.
Białka można wykorzystać do odbudowy rezerw energetycznych w organizmie.
Zwiększanie uczucia sytości:
Jedzenie białka może pomóc w utrzymaniu uczucia sytości i zapobiec późniejszemu przejadaniu się.
Vegan Protein zawiera Białko grochu
Główną zaletą białka grochu jest jego zawartość białka i łatwa strawność.
Jest bogaty w błonnik, który może wspierać zdrowy układ trawienny.
Ponadto zawiera żelazo, które jest ważne dla tworzenia czerwonych krwinek oraz witaminy, w tym witaminę K i niektóre witaminy z grupy B, które odgrywają ważną rolę w różnych procesach biochemicznych organizmu.
Białko ryżowe
Białko ryżowe jest uważane za wysokiej jakości źródło białka,
ponieważ zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy, których nasz organizm potrzebuje do regeneracji i wzrostu masy mięśniowej.
Jednakże niektóre niezbędne aminokwasy mogą występować w mniejszych ilościach w białku ryżu, dlatego też białko ryżu łączy się z innymi białkami roślinnymi.
Białko konopne
Białko konopne znane jest z wysokiej zawartości białka i jest uważane za jedną z najlepszych roślinnych alternatyw dla białka zwierzęcego.
Białko konopne zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy, których organizm potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania.
Aminokwasy niezbędne to takie, których organizm nie jest w stanie sam wyprodukować i musi je pozyskać z pożywienia.
Oprócz białka białko konopne zawiera również zdrowe tłuszcze (niezbędne kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6), błonnik, witaminy (takie jak witamina E) i minerały (takie jak magnez, fosfor i potas).
Te dodatkowe składniki odżywcze sprawiają, że białko konopne jest bogatym w składniki odżywcze i korzystnym suplementem diety.
Witaminy z grupy B i witamina D3
W diecie wegańskiej często brakuje witaminy D3 i witaminy B12.
D3 wspomaga prawidłowe wchłanianie wapnia, prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego oraz uczestniczy w procesie podziału komórek.
B12 zapewnia prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, wspiera dobre samopoczucie psychiczne i powstawanie czerwonych krwinek.
Roślinne BCAA 2:1:1
BCAA to grupa trzech niezbędnych aminokwasów:waliny, leucyny i izoleucyny.
Aminokwasy te pełnią ważne role w organizmie, szczególnie w tkance mięśniowej:
Wspomaganie regeneracji mięśni:
BCAA pomagają szybciej regenerować tkanki mięśniowe po treningu.
Ochrona masy mięśniowej:
Podczas treningu wytrzymałościowego lub pracy mięśni następuje katabolizm mięśniowy, czyli rozkład mięśni na energię.
To właśnie BCAA chronią mięśnie przed rozpadem, a co za tym idzie przed przetrenowaniem (gorączką mięśniową) i uszkodzeniami.
Produkt jest wskazany dla Vegan
Protein jest odpowiedni dla wszystkich sportowców zawodowych i hobbystycznych.
Jego skład zapewnia dostarczenie wysokiej jakości białek, energii i składników odżywczych, które są istotne dla prawidłowej regeneracji organizmu po wysiłku sportowym.
Przydadzą się przy tym:
dla sportowców, kulturystów, sportowców i wszystkich, którzy regularnie ćwiczą i potrzebują optymalnej podaży białek w celu wsparcia regeneracji i wzrostu mięśni.
Osoby z nietolerancją laktozy lub celiakią:
Nie zawiera laktozy
Sportowcy i osoby aktywne:
Ze względu na wysoką zawartość wysokiej jakości białek, Vegan Protein jest idealnym rozwiązaniem
nie zawiera laktozy ani białka mleka.
Wegetarianie i weganie:
Vegan Protein ma czysto roślinny skład, odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Ograniczenia:
Odpowiedni dla diabetyków, w celiakii, osób uczulonych na mleko, soję i jaja, wegetarian i wegan.
Porcja produktu przeznaczona do spożycia w ciągu dnia:
Zalecane dawkowanie suplementu diety zostało opracowane z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb i cech każdego organizmu.
Nie skupiamy się tylko na jednym uniwersalnym dawkowaniu, bo wiemy, że każdy z nas jest wyjątkowy.
Dla dorosłych 3-5 dawek dziennie (1 dawka = 2 miarki = 35g)
odpowiedni do spożycia pomiędzy posiłkami, 1 godzinę przed i 1 godzinę po treningu lub przed pójściem spać maksymalna zalecana ilość dla rozwoju masy mięśniowej to 2g białka na 1 kg masy ciała
Dla dzieci od 14 roku życia 1 – 2 dawki dziennie (1 dawka = 2 miarki = 35g)
Nie zapominaj, że każdy organizm jest indywidualny, dlatego w przypadku wątpliwości lub pytań zaleca się konsultację z dietetykiem.
Zawsze postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu suplementu diety.
Naszym celem jest promowanie Twojego zdrowia i dobrego samopoczucia, dlatego jesteśmy tutaj, aby pomóc Ci znaleźć najlepszy sposób na czerpanie korzyści z naszych produktów.
Przygotowanie
Wykonaj następujące kroki, aby osiągnąć maksymalną wydajność:
Zacznij od przygotowania shakera i koktajlu proteinowego.
Znajdziesz w nim starannie zbilansowaną mieszankę skutecznych składników, gotowych dostarczyć Twojemu organizmowi niezbędnych składników odżywczych.
Rozpuszczanie:
Do shakera wlej 2,5 dl czystej wody i za pomocą miarki wsyp dzienną porcję białka.
Woda może być zimna lub o temperaturze pokojowej, w zależności od preferencji, ale zimna woda może powodować gorszą rozpuszczalność.
Wstrząśnij wszystko razem.
Wodę można zastąpić mlekiem roślinnym lub niskotłuszczowym, jednak dla lepszego wykorzystania składników odżywczych zalecamy, aby białka zawsze sporządzać z wodą.
Spożycie:
Po zmieszaniu białka odczekać co najmniej 5 minut przed spożyciem.
W tym czasie wszystkie jego składniki idealnie się połączą i osiągniesz maksymalny efekt i smak.
Delektuj się napojem powoli, pij stopniowo.
To da Twojemu organizmowi czas na wchłonięcie cennych substancji.
Ten proces może zająć tylko kilka minut, więc ciesz się każdym łykiem.
Vegan Protein polecamy spożywać przed snem, treningiem, godzinę po treningu lub między posiłkami.
Podczas spożywania należy przestrzegać zalecanego dawkowania zgodnie z własnymi preferencjami.
Pamiętaj, że systematyczność to klucz do sukcesu.
Przestrzegaj zalecanej dawki i używaj napoju regularnie, aby osiągnąć maksymalne rezultaty i korzyści dla swojego organizmu.
OPAKOWANIE
525g/15 porcji
Firma odpowiedzialna na terenie Polski: KOMPAVA Poland Sp. z o.o. ul. Krobska 42, 64-125 Poniec,