

Dieta lekkostrawna
We wrześniu nad morze !!!
Sklep z odżywkami online
Sklep internetowy
Dieta Przeciwzapalna
Sporty ekstremalne – dla żądnych wrażeń (cz.1)
Ruch i sport po 60-tym roku życia
Single tracki w Polsce
Probiotyki w sporcie




90,00 zł
Cena regularna:
97,00 zł

41,00 zł

35,00 zł

5 900,00 zł

34,00 zł
Mieszanka ziołowa" WĄTROBOWA" 50g
towar niedostępny
Opis
herbatka 50g.
Zioła zebrane na Polesiu.
Polesie to znany, ceniony za skarby natury region, to przebogaty świat roślin i zwierząt.
Znawcy tego regionu opowiadają, że w lasach i na łąkach tego przebogatego regionu żyje i rośnie ponad 100 gatunków roślin leczniczych.
Ceniony zielarz i pszczelarz, Ołeksandr, własnoręcznie zbiera poleskie zioła i w oparciu o przekazywane
z pokolenia na pokolenie receptury, przygotowuje mieszanki ziołowe, zapewniające kompleksową ochronę
zdrowia człowieka.
Mieszanka ziołowa " WĄTROBOWA" składa się z wielu cennych roślin, oto jej skład:
liście poziomki pospolitej (Fragaria vesca),
liście podbiału pospolitego (Tussilago farfara),
rdest różnolistny (Polygonum aviculare),
dziurawiec zwyczajny (Hypericum perforatum),
tasznik pospolity (Capsella bursa-pastoris),
kocanki piaskowe (Helichrysum arenarium),
babka zwyczajna (Plantago major),
malina właściwa (Rubus idaeus)
cykoria podróżnik (Cichorium intybus),
uczep trójlistkowy (Bidens tripartita).
Herbatka, dzięki właściwościom użytych ziół, wspomaga regenerację i poprawę funkcji wątroby i pęcherzyka żółciowego, pomaga w walce z kamieniami żółciowymi.
Napar sprzyja też detoksykacji wątroby, pęcherzyka żółciowego oraz dróg żółciowych.
Zawarte w mieszance kocanki oraz uczep zwiększają wydzielanie żółci, zmniejszając jednocześnie jej lepkość.
Podnoszą również poziom, zawartej w niej, bilirubiny.
Zioła wykazują działanie przeciwzapalne, antybakteryjne i przeciwkurczowe,
stymulują czynność wydzielniczą żołądka і trzustki oraz zwiększają diurezę.
Dziurawiec i rdest hamują wzrost bakterii i wirusów oraz działają przeciwzapalnie.
Kwasy organiczne dziurawca aktywnie uczestniczą w procesach metabolicznych,
zwiększając wydzielanie śliny, żółci i soku żołądkowego.
Malina oraz podbiał pospolity wzmacniają organizm i zwiększają odporność.
Sposób przygotowania (parzenia): dwie łyżki stołowe mieszanki zalać 500 ml wrzątku, przykryć i parzyć 30 min.
Pić co trzy godziny po 50-70 ml, 5-6 razy dziennie.
Produkt przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.
Masa netto: 50 g