

Dawki składników w suplementach
Medyczne ciekawostki na temat zachorowania na Covid-19
Czy warto czytać o pasożytach?
Dobra Dezynfekcja
CHRZĄSTKA REKINA - co o niej wiemy?
ZESTAW dla KIEROWCY
Twoje dziecko - Nasze dzieci
Spirulina na odchudzanie – jak to działa? Niezwykłe właściwości popularnej algi
Jakie suplementy na masę warto stosować? Sprawdź!





Mieszanka ziołowa" WĄTROBOWA" 50g
Opis
herbatka 50g.
Zioła zebrane na Polesiu.
Polesie to znany, ceniony za skarby natury region, to przebogaty świat roślin i zwierząt.
Znawcy tego regionu opowiadają, że w lasach i na łąkach tego przebogatego regionu żyje i rośnie ponad 100 gatunków roślin leczniczych.
Ceniony zielarz i pszczelarz, Ołeksandr, własnoręcznie zbiera poleskie zioła i w oparciu o przekazywane
z pokolenia na pokolenie receptury, przygotowuje mieszanki ziołowe, zapewniające kompleksową ochronę
zdrowia człowieka.
Mieszanka ziołowa " WĄTROBOWA" składa się z wielu cennych roślin, oto jej skład:
liście poziomki pospolitej (Fragaria vesca),
liście podbiału pospolitego (Tussilago farfara),
rdest różnolistny (Polygonum aviculare),
dziurawiec zwyczajny (Hypericum perforatum),
tasznik pospolity (Capsella bursa-pastoris),
kocanki piaskowe (Helichrysum arenarium),
babka zwyczajna (Plantago major),
malina właściwa (Rubus idaeus)
cykoria podróżnik (Cichorium intybus),
uczep trójlistkowy (Bidens tripartita).
Herbatka, dzięki właściwościom użytych ziół, wspomaga regenerację i poprawę funkcji wątroby i pęcherzyka żółciowego, pomaga w walce z kamieniami żółciowymi.
Napar sprzyja też detoksykacji wątroby, pęcherzyka żółciowego oraz dróg żółciowych.
Zawarte w mieszance kocanki oraz uczep zwiększają wydzielanie żółci, zmniejszając jednocześnie jej lepkość.
Podnoszą również poziom, zawartej w niej, bilirubiny.
Zioła wykazują działanie przeciwzapalne, antybakteryjne i przeciwkurczowe,
stymulują czynność wydzielniczą żołądka і trzustki oraz zwiększają diurezę.
Dziurawiec i rdest hamują wzrost bakterii i wirusów oraz działają przeciwzapalnie.
Kwasy organiczne dziurawca aktywnie uczestniczą w procesach metabolicznych,
zwiększając wydzielanie śliny, żółci i soku żołądkowego.
Malina oraz podbiał pospolity wzmacniają organizm i zwiększają odporność.
Sposób przygotowania (parzenia): dwie łyżki stołowe mieszanki zalać 500 ml wrzątku, przykryć i parzyć 30 min.
Pić co trzy godziny po 50-70 ml, 5-6 razy dziennie.
Produkt przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.
Masa netto: 50 g