BEWIT Kakao ceremonialne Spirit, BIO
Opis
Wejdź do krainy przebudzonych zmysłów.
Przedstawiamy napój popularny już w starożytnych kulturach Azteków, Majów i Inków.
Smak: pełny, kakaowy, słodkawy, korzenny z nutą fermentacji
Szukasz niezwykłego przysmaku i wyjątkowego koktajlu składników odżywczych dla swoich rytualnych chwil?
Nasze ekskluzywne kakao ceremonialne poprowadzi Cię przez pocieszającą oazę pełną wewnętrznego komfortu.
Twoje serce otworzy się, a umysł zostanie uwolniony.
W mgnieniu oka znajdziesz się w stanie spokojnej, a może nawet euforycznej czujności.
Odżywi Twoje ciało, dostroi umysł i wzmocni wyjątkowość Twojej cennej chwili dla siebie.
Ciesz się nim rano, po pracy lub kiedy tylko masz na to ochotę. Wniesiesz w ten sposób do swoich dni więcej radości, inspiracji i spełnienia.
Z bliskimi podczas ceremonii grupowych lub indywidualnie, w ramach swojego codziennego rytuału.
Nasze kakao pochodzi ze starannie zebranych ziaren kakao z upraw organicznych i jest przetwarzane w bardzo delikatny sposób. Słusznie szczyci się mianem ceremonialnego.
Produkujemy go w małych partiach bezpośrednio w naszym zakładzie produkcyjnym BEWIT.
Zalety
- Jest wyjątkowo bogate w przeciwutleniacze
- Posiada wysoką zawartość minerałów i błonnika
- Jest źródłem cennych tłuszczów
- Ma działanie pobudzające
- Wspomaga myślenie, koncentrację i kreatywność
- Uwalnia endorfiny i poprawia nastrój
- Jest zniewalającym afrodyzjakiem
- Łagodzi napięcie mięśni
Czym dokładnie jest BEWIT Kakao ceremonialne Spirit?
Jest to masa kakaowa w jakości BIO (zmielone ziarna kakaowca) w najczystszej postaci, przetwarzana zgodnie z zasadami RAW. Nie zawiera żadnych dodatkowych substancji ani środków aromatyzujących. Napój przygotowany z kakao możesz spożywać sam lub doprawić go według własnego uznania jedną z naszych przypraw lub proszków.
Instrukcje dotyczące przygotowania
1. Odważ wymaganą ilość kakao (15–50 g):
- aby uzyskać delikatniejszy smak, odważ 15–25 g
- aby uzyskać kakao o pełnym smaku, odważ 25–35 g
- aby przygotować mocny, ceremonialny napój, odważ 35–50 g
3. Zalej kakao 200 ml wody podgrzanej do temperatury maksymalnie 85°C.
4. Aby kakao dobrze się rozpuściło i powstała piana, zmiksuj mieszankę kakao i wody.
5. Dopraw według uznania i ciesz się swoją rytualną filiżanką.
Uwaga: W celu lepszego dozowania zalecamy przechowywać kakao w chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia
Peru – Odmiana Criollo.
Skład
BIO RAW Ziarna kakaowca
BIO Jaggery
BIO RAW Cynamon
BIO RAW Kardamon
BIO RAW Goździki
Olejek eteryczny BEWIT Czerwona pomarańcza
Sól himalajska